Alkolås

Säkerställ nyktra förare och stärk ditt varumärke med Smartlogg alkolås.

Smartlogg alkolas3 Alkolås

Vad är ett alkolås?

Ett alkolås är en avancerad teknisk enhet som integreras i bilens tändningssystem. Innan en bil kan startas måste föraren blåsa i ett precisionsmunstycke som noggrant analyserar utandningsluftens fuktighet. Alkolåset verifierar att förarens alkoholnivå inte överstiger gränsen på 0,2 promille. Om föraren överskrider denna gräns kommer fordonet att förhindras från att starta.

Bekämpa rattfylleri – en viktig utmaning

Rattfylleri är ett utbrett och allvarligt problem i samhället. Enligt Trafikverkets egen statistik kör 15 000 personer rattfulla varje dag i Sverige. För att adressera denna fara har alkolås blivit en nödvändig åtgärd. Enligt EU-lagstiftningen måste alla bilar som tillverkas från 2022 och framåt vara förberedda för installation av alkolås. Denna trend har gett positiva resultat, med cirka 180 000 fordon som redan har utrustats med alkolås år 2022.

I fall av grovt rattfylleri, där alkoholnivån är betydligt högre, kan straffet vara upp till två års fängelse och körkortet kan återkallas i upp till 24 månader. Om grovt rattfylleri resulterar i dödsfall på grund av vårdslöshet kan straffet bli upp till åtta års fängelse.

Att köra under påverkan av alkohol är inte bara farligt utan även olagligt. Om föraren blåser över gränsen på 0,2 promille betraktas det som rattfylleri. En person som fälls för rattfylleri kan få böter eller upp till sex månaders fängelse. Dessutom återkallas vanligtvis körkortet i 12 månader.

Företagets ansvar och konsekvenser

För företag är det viktigt att vara medvetna om konsekvenserna av rattfylleri. Vid en olycka orsakad av en alkoholpåverkad förare måste företaget stå för alla skadeståndskrav och ersättningar för skadade fordon.
Det är också värt att notera att försäkringsbolagen inte täcker skador som uppstår i samband med rattfylleri. Företaget kan därför behöva reparera eller ersätta fordonet på egen bekostnad. Rattfylleri innebär en betydande ekonomisk belastning för företaget.

Ryktesrisk och varumärkesskada

Utöver de ekonomiska konsekvenserna kan rattfylleri även leda till allvarliga ryktesrisker och skada företagets varumärke. I dagens snabbt spridande informationsålder kan negativa nyheter och skandaler få stor spridning genom sociala medier och andra kanaler. Detta kan resultera i förlorade kunder och svårigheter att vinna nya affärsmöjligheter.

Smartlogg beer-car Alkolås
Smartlogg DSC_0482 Alkolås
 • Smartlogg ALÅS installerar samtliga alkolås på era fordon.

 • Ett alkolås kan enkelt flyttas över från en gammal till en ny bil.

 • För att garantera god hygien och minimera risken för smittspridning tillhandahåller vi individuella blåsrör för varje förare.

 • Våra alkolås är EU-certifierade enligt CENELEC-standarden.

 • Smartlogg ALÅS har bevisat sin överlägsenhet genom att vara bäst i alla tester.

 • Vi erbjuder livstidsgaranti på alkolåset och kostnadsfri utbyte vid eventuella fel.

 • Vår kompetenta support är tillgänglig finns tillgänglig för att hjälpa dig, vid frågor eller problem.

Minska risken för olyckor

Vid rattfylleri blir företagets ansvar och kostnader betydande. Med Smartlogg Alkolås kan du säkerställa att ditt företag uppfyller lagstiftningen och tar ansvar för trafiksäkerheten.

Genom att installera Smartlogg Alkolås i dina företagsbilar kommer du att kunna dra nytta av flera fördelar:

Minska risken för olyckor

Genom att förhindra rattfylleri minskar du risken för olyckor och skyddar både förare och andra trafikanter.

Försäkringsskydd

Genom att installera alkolås kan du minska risken för försäkringsavslag vid eventuella olyckor.

Varumärkesskydd

Att ta ansvar för trafiksäkerheten och implementera alkolås kan stärka ditt företags rykte och attraktivitet hos potentiella kunder.

Upphandlingsfördelar

Många myndigheter och företag kräver nu att alkolås installeras som
en del av upphandlingsprocessen. Genom att ha Smartlogg Alkolås på plats ökar du dina chanser att vinna avtal och samarbeten.

Smartlogg korjournal2 Alkolås

Installera samtidigt körjournal & stöldskydd

Om du i samband med alkolås, även installerar en körjournal med stöldskydd, får du en allt-i-ett-lösning. Du får dessutom ett förmånligare totalpris. Vid en skatterevision är du redo med komplett dokumentation enligt Skatteverkets krav.

Stöldskyddet ger omedelbara varningar via SMS, e-post och pushnotiser när dina fordon lämnar dina valda säkerhetszoner. Handla snabbt och kontakta polisen som tar hand om ärendet med hjälp av Smartlogg.

Kontakta oss om du vill veta mer om vårat alkolås!
Fyll i dina uppgifter nedan, så ringer vi upp.

Smartlogg elektronisk-korjournal Alkolås

 
  WP Armour ( Only visible to site administrators. Not visible to other users. )
  This form has a honeypot trap enabled. If you want to act as spam bot for testing purposes, please click the button below.
  Act as Spam Bot